Må erkende at Karsten nok har set bedre dage... |
Jeg mangler i øvrigt lidt tilberedningsfif til friske græskarkerner?
Cremet Græskarsuppe med Hokkaido og Butternut
- 1/2 hokkaidogræskar
- 1/4 Butternutgræskær
- 2 store kartofler
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili eller 1 tsk stærk chilisauce
- 1 l hønsebouillon
- 1 laurbærblad
- Timian
- 1/2 usprøjtet citron
- evt. 1 dl fløde (til at stå imod kulden, som trænger ind på os!)
Og
- Revet citronskal
- et par kviste bredbladet persille til pynt
Hak løg, græskarkød og grøntsager i tern (skrab evt. kødet ud af hokkaidogræskaret, gem kernene og tryl skallen til en Græs-Karsten). Brun det hakkede løg i lidt olivenolie til den bliver sødt og blødt. Tilsæt hvidløg og de resterende grøntsager og brun videre i et par minutter. Herefter tilsættes bouillon, laurbær, timian og chili. Lad suppen simre 20-30 minutter.
Laurbærbladet fiskes op og med en stavblender blendes suppen dejlig cremet. Derefter smages suppen til med citronsaften, salt, peber og evt. et nip sukker. Det er også nu fløden skal tilsættes. Giv evt. græskarsuppen en hurtig omgang med stavblenderen og server med lidt revet citronskal og et persilledrys på toppen.
Det er helt hot med græskarsuppe her i blogland - det ser rigtigt dejligt ud :-)
SvarSletJeg har vist holdt blogfri i mit efterårshi, men kan ikke betænke de andre bloggere det - det smager så dejligt og det vrimler jo med indbydende græskar alle vegne :-)
SvarSletHar du fået lavet en variant af den trendy suppe?
Jeg har endnu ikke prøvet suppen - har tidligere prøvet at lave græskarsuppe og ingen i familien kunne lidt det, så det er lidt et sats at kaste sig over prjektet igen, men det passer bare så godt til årstiden og den kommende Halloween :-)
SvarSletJa, der er vist mange der har et had til den lidt søde græskarsmag. Håber du giver dig i kast og at familien vil elske det :)
SvarSlet