torsdag den 27. oktober 2011

Lakrids og tranebær småkagerDisse småkager er faktisk lidt farlige, specielt da min teori om 'kun to' går i vasken hver gang. Første gang jeg bagte disse småkager var sidste jul og jeg fandt for nogle dage siden opskriften frem igen. Smagen af lakrids og tranebær, blandet med en skøn småkagedej - er lige sagen, hvis du spørg mig!

Lakrids og tranebær småkager
- 500 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 60 gram lakridspulver (købes i specialbutikker)
- 125 gram soltørrede tranebær
- 375 gram koldt saltet smør
- 500 gram fint rørsukker
- ca. 2 æg.

Bland hvedemel med bagepulver i en røreskål og tilsæt lakridspulver, tørrede tranebær og smør i små tern. Rør indtil smørret er kørt ud. Nu tilsættes sukker og æg, og her skal dejen kun røres til den lige har samlet sig. Hvis der æltes for meget mister småkagerne deres sprøde struktur.

Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem til lange pølser med en diameter som en tyvekrone. Rul pølserne ind i bagepapir og kom dem i fryseren til dejen er rigtig hård.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og skær pølserne i ca. 1-1,5 cm imens de stadig er kolde og hårde. Læg dem på en badeplade med lidt mellemrum og bag dem derefter i ca. 10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Kagerne holder sig allerbedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar