søndag den 13. november 2011

Gulerodssuppe med chili og appelsin

Nu er vinteren for alvor kommet over os og da hele hytten, i mine øjne, har været hundekold i dag, trængte jeg til en god stærk suppe at varme mig på. Jeg er lidt af en suppe fan!

Denne suppe kunne godt have brugt lidt pynt, men uanset hvad smager den herligt. Hvis man syntes at suppen mangler lidt bid kunne man sagtens lave den om til en thai-suppe ved at tilføje bønnespirer og rejer.

Gulerodssuppe med chili og appelsin
- 5-6 gulerødder
- 2 spsk olivenolie
- 1,2 liter bouillon
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 mellem bagekartofler
- 1 finhakket chili
- 1 tsk fintrevet frisk ingefær
- skallen fra 1 økologisk appelsin
- 1 tsk spidskommen
- salt og peber
- saften fra 1/2 appelsin

evt pynt
- et lille drys purløg

Hak gulerødder og kartofler i små tern og gør dem klar til senere brug. Riv skallen fra appelsinen og hak løg og hvidløg fint. Kom 2 spsk olivenolie i en varm gryde og svits løg, hvidløg, appelsinskal og 1 tsk spidskommen i ca. 1 min. Kom derefter kartofler og gulerødder i gryden og svits dem sammen med krydderierne igen i 1 min. Kom derefter boullion og chili i gryden og lad det simre i ca. 15 min. Blend så suppen med en stavblender så den bliver cremet og pureret. Nu skal appelsinsaften og ingefæren tilføjes og suppen smages til med salt og peber. Herhjemme bliver suppen serveret med hjemmebagt rugbrød eller et lækkert surdejsbrød.

2 kommentarer:

  1. Jeg fandt lige en link til jeres blog, og det er jeg rigtigt glad for. Hvor er det nogle søde indlæg her inde, og hvor lyder jeres suppe lækker!

    SvarSlet
  2. Hej Linn - tusind tak for de fine ord, vi er glad du kan lide vores indslag. God jul

    SvarSlet