Må erkende at Karsten nok har set bedre dage... |
Jeg mangler i øvrigt lidt tilberedningsfif til friske græskarkerner?
Cremet Græskarsuppe med Hokkaido og Butternut
- 1/2 hokkaidogræskar
- 1/4 Butternutgræskær
- 2 store kartofler
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili eller 1 tsk stærk chilisauce
- 1 l hønsebouillon
- 1 laurbærblad
- Timian
- 1/2 usprøjtet citron
- evt. 1 dl fløde (til at stå imod kulden, som trænger ind på os!)
Og
- Revet citronskal
- et par kviste bredbladet persille til pynt
Hak løg, græskarkød og grøntsager i tern (skrab evt. kødet ud af hokkaidogræskaret, gem kernene og tryl skallen til en Græs-Karsten). Brun det hakkede løg i lidt olivenolie til den bliver sødt og blødt. Tilsæt hvidløg og de resterende grøntsager og brun videre i et par minutter. Herefter tilsættes bouillon, laurbær, timian og chili. Lad suppen simre 20-30 minutter.

Det er helt hot med græskarsuppe her i blogland - det ser rigtigt dejligt ud :-)
SvarSletJeg har vist holdt blogfri i mit efterårshi, men kan ikke betænke de andre bloggere det - det smager så dejligt og det vrimler jo med indbydende græskar alle vegne :-)
SvarSletHar du fået lavet en variant af den trendy suppe?
Jeg har endnu ikke prøvet suppen - har tidligere prøvet at lave græskarsuppe og ingen i familien kunne lidt det, så det er lidt et sats at kaste sig over prjektet igen, men det passer bare så godt til årstiden og den kommende Halloween :-)
SvarSletJa, der er vist mange der har et had til den lidt søde græskarsmag. Håber du giver dig i kast og at familien vil elske det :)
SvarSlet