mandag den 24. oktober 2011

Cremet Græskarsuppe med Hokkaido og Butternut

Efterårsferien var tiltrængt i år. I ly for vind, blæst og kulde krøb vi i hi nordpå. Et dejligt afbræk som har givet fornyet styrke til at klare de kommende uger, som står i flytningens tegn.

Må erkende at Karsten nok har set bedre dage...
Græskar er en forunderlig sag og jeg hyggede mig en hel eftermiddag med Græs-Karsten her, som også forsynede mig med et væld af græskarkerner, foruden den varme græskarsuppe. Tal lige om udnyttelse af ressorucer!

Jeg mangler i øvrigt lidt tilberedningsfif til friske græskarkerner?

Cremet Græskarsuppe med Hokkaido og Butternut
- 1/2 hokkaidogræskar
- 1/4 Butternutgræskær
- 2 store kartofler
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili eller 1 tsk stærk chilisauce
- 1 l hønsebouillon
- 1 laurbærblad
- Timian
- 1/2 usprøjtet citron
- evt. 1 dl fløde (til at stå imod kulden, som trænger ind på os!)

Og
- Revet citronskal
- et par kviste bredbladet persille til pynt

Hak løg, græskarkød og grøntsager i tern (skrab evt. kødet ud af hokkaidogræskaret, gem kernene og tryl skallen til en Græs-Karsten). Brun det hakkede løg i lidt olivenolie til den bliver sødt og blødt. Tilsæt hvidløg og de resterende grøntsager og brun videre i et par minutter. Herefter tilsættes bouillon, laurbær, timian og chili. Lad suppen simre 20-30 minutter.

Laurbærbladet fiskes op og med en stavblender blendes suppen dejlig cremet. Derefter smages suppen til med citronsaften, salt, peber og evt. et nip sukker. Det er også nu fløden skal tilsættes. Giv evt. græskarsuppen en hurtig omgang med stavblenderen og server med lidt revet citronskal og et persilledrys på toppen.4 kommentarer:

 1. Det er helt hot med græskarsuppe her i blogland - det ser rigtigt dejligt ud :-)

  SvarSlet
 2. Jeg har vist holdt blogfri i mit efterårshi, men kan ikke betænke de andre bloggere det - det smager så dejligt og det vrimler jo med indbydende græskar alle vegne :-)
  Har du fået lavet en variant af den trendy suppe?

  SvarSlet
 3. Jeg har endnu ikke prøvet suppen - har tidligere prøvet at lave græskarsuppe og ingen i familien kunne lidt det, så det er lidt et sats at kaste sig over prjektet igen, men det passer bare så godt til årstiden og den kommende Halloween :-)

  SvarSlet
 4. Ja, der er vist mange der har et had til den lidt søde græskarsmag. Håber du giver dig i kast og at familien vil elske det :)

  SvarSlet