4-6 personer
Rabarber smuldrekage
- 1 bundt rabarber
- 150 g blødt smør
- 125 g rørsukker
- 50 g havregryn
- 35 g mel
- 1 vaniljestang
- 30 g hasselnødder, mandler eller andre gode nødder
- Cremefraiche
Tænd ovnen på 150 grader. Skær rabarberen i små skiver på ca. 2 cm og placer dem derefter i et ovnfast fad. Vend dem med 25 g sukker samt kornene fra vaniljestangen. Bag rabarberne i ovnen ved i 8-10 minutter. Ælt smør med havregryn, mel og sukker til en smuldrende dej. Tag fadet med rabarber ud af ovnen, dæk rabarberne med dejen og drys med nødder. Bag det hele i ovnen ved 180 grader i 10 min, til kagen har fået en lækker gyldenbrun farve. Server smuldrekagen med en lille klat cremefraiche og det smager himmelsk.
Kan kagen fryses ned?
SvarSletMange hilsner
Dorthe