søndag den 1. maj 2011

Rødgrød med Fløde

Det fantastiske solskinsvejr, som vi de sidste ugers tid har været velsignet med, har ikke bare frembragt fregner og fornyet energi. En voldsom lyst til kølig vin, grillaftener og solmodne jordbær overmandede mig lørdag eftermiddag, og umundede sig bland andet i denne dessert. En opgradet udgave af jordbær med fløde. Jordbær/rabarberkompot møder panna cotta. Super basic, minimum køkken-effort og stor wow-faktor.Jordbær/rabarberkompot
300 gr Rabarber
200-250 gr Rørsukker
1/2 stang Vanille
1 bakke Jordbær

Rabarberne skæres i stykker på 2 cm's længde og vendes i gryde med sukkeret og vanillemarven. Lad det trække en times tid. Sæt det over et blus og lad sukkeret smelte og rabarberne blive bløde. Vanillestangen uden marv kan evt. koges med. Jordbær skæres i tykke skiver og vendes i kompotten, når den er kølet helt af. Så bevarer du syrligheden og friskheden.

Fløderand
2 blade Husblas
1/2 L Piskefløde
40 g Sukker
Marven fra 1/2 Vanillestang

Husblassen opblødes i koldt vand. Imens hældes sukker, vanille og fløde i en gryde, og varmes stille og roligt op til kogepunktet. Herefter tages gryden af varmen og den opblødte husblas tilsættes under omrøring. Lad fløden køle i gryden 30 min og hæld den herefter op i 4-6 serveringsglas eller ramekiner. Dæk dem med husholdningsfilm og sæt dem på køl, til de skal serveres - mindst 1 time, så den bliver fast og cremet.

Inden servering øses et par gode skefulde jordbær/rabarberkompot i hver fløderand.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar