lørdag den 30. april 2011

Rabarber smuldrekage

Det er blevet forår og endelig blevet sæson for de første rabarber. Da jeg små dem, tænkte jeg straks på denne skønne opskrift, som er en af mine yndlings. Så er den endda også smadder nem at gå til. 

4-6 personer

Rabarber smuldrekage
- 1 bundt rabarber
- 150 g blødt smør
- 125 g rørsukker
- 50 g havregryn
- 35 g mel
- 1 vaniljestang
- 30 g hasselnødder, mandler eller andre gode nødder
- Cremefraiche

Tænd ovnen på 150 grader. Skær rabarberen i små skiver på ca. 2 cm og placer dem derefter i et ovnfast fad. Vend dem med 25 g sukker samt kornene fra vaniljestangen. Bag rabarberne i ovnen ved  i 8-10 minutter. Ælt smør med havregryn, mel og sukker til en smuldrende dej. Tag fadet med rabarber ud af ovnen, dæk rabarberne med dejen og drys med nødder. Bag det hele i ovnen ved 180 grader i 10 min, til kagen har fået en lækker gyldenbrun farve. Server smuldrekagen med en lille klat cremefraiche og det smager himmelsk.

1 kommentar:

  1. Kan kagen fryses ned?
    Mange hilsner
    Dorthe

    SvarSlet