onsdag den 27. april 2011

Raw Hasselnød og Chai Brownie

Da jeg læste at der indgik dadler og chai-te i opskriften, var jeg med det samme solgt til denne søde synd. Opskriften er adopteret fra Caroline Fibæks kogebog "Raw Cake" og er simpelthen bare top-god! Da jeg også er storforbruger af Pukka's fine te, måtte det simpelthen bare afprøves. Chai-teen gør smagen helt speciel og smadder lækker.

Raw Hasselnød og Chai Brownie
  • 5 dl friske dadler
  • 4 tsk kokosolie
  • 2 tsk marble sirup
  • 1 dl rå kakaopulver, helst en rigtig god kakaopulver
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 3 chai te-poser, som man skærer op (jeg bruger pukka's chai-te, som er enorm god)
  • 2 tsk knuste hørfrø (kan knuses i en kaffeblænder)
  • en knivspids havsalt
  • 1 dl grofthakkede hasselnødder (kan erstattes af andre nødder, det er op til en selv)

Blænd alle ingredienserne, undtagen hasselnødderne, i en foodprocesser indtil massen har samlet sig. Smør lidt kokosolie på hænderne og ælt nødderne ind i massen. Tryk massen ned i en form med bagepapir og sæt den i en fryser. Der skal den sætte sig i mindst en halv time - derefter kan du skære brownien i præcis den størrelse du vil have stykkerne i, og drysse den med lidt kakaopulver og nogle hasselnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar