tirsdag den 26. april 2011

Velduftende Veggie-Lasagne

Mmm lasagne!, proklamerede kæresten, da maven hen af eftermiddagen knurrede bistert. Mit middagsforslaget blev dermed vedtaget enstemmigt. Aftenens udgave blev en velduftende vegetarisk sag med grillede grøntsager og spinat.
Tænd ovnen på 220 grader og påbegynd så forberedelserne...

Tomatsauce:

2 fed hakkede Hvidløg
1 stort hakket Løg
2 stængler hakket Bladselleri
2 dåser hakkede Tomater
3 spsk Tomatpuré
Basilikum
Oregano
Salt & Peber

Løg, hvidløg og bladselleri sauteres i lidt olivenolie til de bliver bløde, klare og søde. Tomaterne tilsættes og saucen krydres med basilikum og oregano. Jeg lader saucen simre under låg mindst 10 min, men gerne meget længere, og smager den derefter til med salt og peber.


Dåsetomater og tørrede krydderier kan med fordel erstattes med de sommermodne og friskere af slagsen!Grillede grøntsager
1 Squash
1 Aubergine
1 fed Hvidløg
Olivenolie

Squash og aubergine skar jeg i 1/2 cm tykke skiver på langs. Gned dem med et fed hvidløg, penslede skiverne med olie, krydrede med salt & peber og grillede på et brændende varm grillpande til grøntsagerne fik fine brændte striber på begge sider.

"Bechamel"sauce
1/2 L Creme fraiche
1 stor håndfuld friskrevet Parmasanost
Lidt revet Muskatnød
Salt & Peber


Bechamelsaucen er lidt utraditionel, men den eneste der bruges her i huset af den simple årsag - den er suveræn. Samtidig er den såre simpel!
Revet parmasan og lidt revet muskat tilsættes creme fraichen (som dog i dag havde taget forklædning af tyrkisk yoghurt 10 %) Smages til med salt og peber.

Og så lidt
Fuldkorns lasagneplader
Optøet, drænet Spinat, nok til at dække et enkelt lag.
Frisk bøffelmozzarella
og lidt mere parmasan...

Start med et tynd lag tomatsauce, derefter et lag lasagneplader, spinat og bechamelsauce, og så et lag med lasagneplader, grillede grøntsager og tomatsauce. Slut af med lasagneplader, bechamelsauce nok til at dække det øverste lag plader, iturevet mozzarella og lidt mere parmasan.

Lasagnen skal have omtrent 30 minutter v. 220 grader. Når den kommer ud af ovnen, betaler det sig at lade den hvile en 5 minutters tid, inden den serveres. Nogen, som fx ham jeg oftest kokkererer til, er ganske utålmodige, når velduften breder sig og derfor ikke tossede med hvilekonceptet. Vend ikke ryggen til den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar