fredag den 22. april 2011

Charmerende chokoladefondant


Jeg kan vist ikke komme uden om at jeg har en sød tand eller to... eller flere. Men denne chokolade bombe er meget vellidt hjemme, så jeg kan kun anbefale at prøve den!

Opskriften på denne lækre sag

4 cov.

100 g. god mørk chokolade 64%
100 g. smør
50 g. sukker
40 g. mel
100 g. æggeblomme
50 g. æggehvider
+ lidt neutral olie til at smøre formene med

Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt. Tilsæt blommer & hvider & rør godt. 4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler af bagepapir. Klip også små cirkler af bagepapir, der passer til bundens størrelse og læg dem i formene.

Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres - absolut nybagte og stadig lune.

Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt!!. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir

Opskriften er inspireret fra Mette Blomsterbergs "det søde liv"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar