tirsdag den 18. september 2012

Speltsalat med blommer, portobello og rødløg

Denne speltsalat blev næsten ligeså smushi og god som en dejlig speltotto og så passer den perfekt til det lidt kølige efterårsvejr, som vi efterhånden så småt skal begynde at vænne os til. Retten har god fylde og bidrager både med noget sødt, syrligt og cremet.


Speltkerner med blommer, portobello og rødløg 
- 125 g speltkerner (dobbelt op på vand)
- 3 store rødløg
- 1 stor portobello svamp
- 2-3 kviste rosmarin
- 4 spsk god olivenolie
- 6 blommer 
- 2 spsk balsamico
- salt og peber


Speltkernene koges efter anvisningen. Portobelloen renses med et stykke køkkenrulle eller en lille fin pensel, da svampe ikke er specielt tosset med at blive skyllet under vand. Derefter skæres de i mindre stykker sammen med rødløgene og bages med olivenolie, salt, peber og to til tre kviste rosmarin ved 175 grader i 20 min. Imens løgene og svampene bages, skæres blommerne i skiver og kommes ind i ovnen sammen med det andet efter de 20 min, hvorefter ovnen skrues op på 200 grader og det hele får 10 min sammen. Bland det hele i en stor skål sammen med 2 spsk god balsamicoeddike, hvorefter salaten smages til med salt og peber. 

2 kommentarer:

  1. Jeg tænker bare... At den der friske figen du har stående på dit sofabord, den havde også været lækker i salaten!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den fine friske figne var desværre long gone, da salaten skulle laves og så var det endda den sidste, men hvilket god idé - det ville bestemt give salaten et skønt pift - tak emma!

      Slet