tirsdag den 25. september 2012

Sødmefuld pizza med figen, parma og ricotta

Jeg kan forstå, at jeg ikke den eneste der ikke kan få nok af det sødmefulde lille vidunder - fignen. Så er det jo heldigt at det netop er sæson for dem, så hvorfor ikke udnytte det? Pizzaen er salt, sød, sprød og en smule hvidløgsstærk - himmelsk kombination, hvis du spørg mig.
Herhjemme plejer vi altid at bruge en "lidt" grovere pizzadej, hvor en del af melet består af urtekrams kamutmel, også kendt som kæmpedurum, som er en 100% fuldkorn mel, hvor vitaminer og mineraler er bibeholdt, da melet er fremstillet af hele kamut-korn med skaldele og kim. Melet har en smadder god bageevne og så bliver dejen tilmed også rigtig smagsfuld.

Opskriften på min pizzadej kan du finde her

Fyld
- 1/3 del af en ricotta
- 1 presset fed hvidløg
- ca. 1 spsk olivenolie 
- 4 skiver parmaskinke
- 3-4 figner
- lidt ahornsirup
- 3 små kviste rosmarin
- salt & peber

Dejen rulles helt tynd og 1/3 af en bøtte ricotta smøres på bunden. Et fed hvidløg fordeles ovenpå ricottaen og lidt olivenolie kastes på toppen. Derefter toppes bunden med ca. 4 skiver parmaskinke, 3-4 figner i kvarte toppet med en lille smule ahornsirup, rosmarin og til sidst salt og peber.
Jeg bager altid mine pizza på en pizzasten i bunden af ovnen ved ca. 250 grader i 8-10 min på over og undervarme. Så bliver dejen helt gylden og sprød.

5 kommentarer:

 1. Uhmmm, hvor ser den lækker ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Helt fantastisk at I kommer figner på. Det må absolut prøves - mere eksotisk pizza skal man vist lede længe efter ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Anette - Ja du skal unde dig selv at prøve det - det er en himmelsk kombination og sødmen og det salte er simpelthen bare så godt sammen :-)

   Slet
 3. Det kunne jeg sååååå godt spise til morgenmad !!! Kh L

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for den da! Her kunne den vist spises morgen, middag & aften. Hyggeligt du kiggede forbi Louisa :-) Kh C

   Slet