mandag den 4. juli 2011

Fransk Tomattærte



Sidste sommer blev jeg præsenteret for den lækreste tomattærte, jeg nogensinde har stiftet bekendtskab med. Ophavskvinden til tærten var en del af kærestens familie fra Sydfrankrig. Den var sød, sprød, pikant og helt perfekt.
Forleden gjorde jeg et forsøg på at fremstille en sådan sag, og den blev faktisk næsten lige så lækker. -Og så krævede den kun 10 minutter i køkkenet :)

Fransk tomattærte
- Butterdej nok til én tærteform (Jeg var i eksamensmode, og købte den færdiglavede)
- En bakke solmodne tomater, fx Irmas små aromatiske San Marzano
- 2 spsk god dijonsennep
- En stor håndfuld revet ost (Gruyère ville være alletiders, men brugte Prima Donna med et fint resultat)
- Olivenolie
- Frisk Rosmarin
- Lidt timiankviste og/eller basilikum
- Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud og beklæd tærteformen med bagepapir inden dejen kommes i. Prik med en gaffel små huller i tærtebunden, for at forhindre bunden hæver op. Forbag bunden ved 200 grader i godt 5 min.

Tomaterne skæres i tynde skiver og osten rives.
Når tærtebunden er forbagt, tages den ud af ovnen og senneppen smøres jævnt over bunden. Den revede ost fordeles ud over og tomatskiverne lægges på. Tilsidst drysses med krydderurter og krydderier, hvorefter tærten stænkes med en god sjat olivenolie.

Tærten skal have små 20 minutter i ovnen og er bedst rygende varm!




2 kommentarer:

  1. Den ER også rigtig god. Især hvis du tilsætter et køligt glas rosé og en lun sommeraften :)

    SvarSlet