torsdag den 7. juli 2011

Charmerende Citrontærte med Marengs


I eftermiddag fik jeg besøg af Camilla. Traditionen tro er søsterdag lig med snak, hygge, kaffe og et par timer i køkkenet. 
Efter et besøg i Malmö tidligere på året med en fantastisk "Citronpaj" på Lilla Kafferosteriet, men et mislykket forsøg efter ellers lovende opskrift fra Alt for Damerne, gav vi os sammen i kast med at fremtrylle ovenstående syrlige lækkeri. 


Charmerende citrontærte med massive mængder marengs

Mørdej  
- 150 g smør
- 225 g hvedemel
- 75 g sukker
- 1 nip salt
- 1 æggeblomme

Koldt smør skæres i mindre stykker og blandes med håndkraft med de resterende ingredienser til en fast kugle. Dejen lægges på køl i en god halv time.
Smør en tærteform. Rul dejen ud og læg den i formen. Prik små huller i dejen med en gaffel for at undgå den hæver op. Forbag bunden i 20-25 min ved 180 grader.

Citronfyld

- 3 øko citroner
- 100 g smør
- 75 g flormelis 
- 3 pasteurisede æg
- 15 g Maizena

Riv skallen fra den ene citron og pres saften fra alle 3. Smelt smøret med citronsaft, -skal og flormelis over et blus og lad det koge små 5 minutter. Æggene røres op med Maizena og tilsættes citronfyldet, som tages af varmen.
Når bunden er forbagt, hældes citronfyldet over og tærten bages yderligere 10 minutter, eller til fyldet har sat sig.


Marengs*

- 4,5 pasteuriserede æggehvider (svarer til 3 bægre)
- 220 g flormelis

Bland æggehviderne med flormelis og pisk marengsen. Kitchenaiden (eller anden elektrisk pisker) er din bedste ven, når der skal laves marengs. Marengsen skal piskes godt til den er sej, men fløjelsblød.

Når tærten med citronfyldet er færdigbagt, kommes marengsen i en sprøjtepose og fordeles kunstnerisk over tærten. Indstil ovnen på grill og bag tærten kort, ganske få minutter, til marengslåget er gyldent.*mængde af marengs afhænger helt af, hvor forelsket man er i det hvide vidunder. Det er lovligt at lave en mindre portion, men med marengsglade Katrine i huset, kan der vist ikke laves for meget. 


Tærten er lavet med inspiration fra Maria Faarvang.

1 kommentar: