onsdag den 15. juni 2011

Meyers knaldgode kanelsnurrerMeyers kanelsnurrer

Disse fætre er knaldgode. Lige så tænderne løber og jeg må indrømme, at denne opskrift er en af de bedste kanelsnurrer opskrifter jeg har kunne opstøve. Opskriften stammer fra et bageri i Norge og findes også i Claus Meyers bageri. De er luftige, lækre og forholdvis lette at lave. Det kræver dog at man sætter et par timer af til det, da både ælte- og hævetiden er super vigtig. 

16 stk.
- 5 dl kold sødmælk
- 50 g gær
- 1 stort æg
- 1 kg hvedemel
- 150 g sukker
- 15 g havsalt
- 12 g stødt
- kardemomme
- 150 g smør

Fyld:
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 2 spsk. stødt kanel

Desuden:
- 1 sammenpisket æg til pensling
- lidt sukker til at drysse med

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 20 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på medium hastighed. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes i yderligere 20 minutter, til den er blank og glat (de lange æltetider er virkeligt afgørende for det færdige resultat). Lad herefter
dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt. smør smørret ud på dejen, strø sukker og kanel jævnt udover, og gnid det ind i smørret med hånden, så det hele er jævnt fordelt på dejen.


Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang, og skær den i 16 strimler.
Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 4–5 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i bollen. sæt bollerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad bollerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.


Pensl kanelbollerne med æg, drys dem med lidt sukker, bag dem ved 200° i ca. 12–14 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist

ps. opskriften er lånt fra Claus Meyers 'Meyers bagebog' og findes også i 'Almanak'

6 kommentarer:

 1. Jeg har sat en gul post-it ind lige nøjagtig ved denne opskrift i Almanak. Den frister så meget, men synes dog, at der er lige riiiigeligt med smør i!

  SvarSlet
 2. Der er temlig meget smør i, men jeg vil mene at der kommer en ret stor portion ud og så må man prøve kun at nyde en, hvis man altså kan holde hænderne fra disse lækre syndere!

  SvarSlet
 3. Meget svært. Måske er kanelsnegle en af mine absolutte favoritter... jeg MÅ nok blive nødt til at lave disse syndige fristelser også... uhmn!

  SvarSlet
 4. Du vil helt sikkert ikke fortryde det for de er efter min mening de bedste kanelsnurrer i verden!!

  SvarSlet
 5. det er godt nok meget salt. er helt bange for at det er alt for meget og at jeg efter det her kæmpe arbejde med at ælte, ælte ælte ender med en gang salte snurrer der smager af trylledej :-)

  SvarSlet
 6. 15 g salt er skam god nok ifølge den gode Meyer's opskrift.Såvidt jeg husker er det omkring en spiseskefuld. Snurrerne er på ingen måde salte, men mon ikke du kan nedjustere på saltmængden, hvis du synes :)

  SvarSlet