onsdag den 15. juni 2011

Simpel blommekompot

På søndag skal der være fødselsdags brunch hos mig og det kræver lidt forberedelse og plads i fryseren. Så da jeg skulle rydde op i frysevarende, fandt jeg en stor pose blommer fra vores eget blommetræ. Nemt er det altså at lave denne blommekompot, som smager skønt på en ostemad eller som fyld i en pandekage.

blommekompot
- en stor pose blommer ca. 500 g (eller mere)
- saften fra 1/4 citron
- 4-5 spsk rørsukker
- en halv stang vanilje 

Tø blommerne op og blænd dem et kort øjeblik med en stavblænder, så blommerne bliver til små stykker. Blænd det endelig ikke for meget, bare til det bliver lidt mere marmelade agtigt. Jeg kan personligt godt lide, når der er frugtstykker i. Kog blommerne op i en gryde sammen med citronsaften, rørsukkeret og den halve vaniljestang. Lad det simrekoge i lidt tid og smag det til med lidt citronsaft og/eller mere rørsukker. Lad det køle af. Find et tomt glas frem og kom den lunekompot over i uden låg. Lad det stå og køle en anelse mere af inden du kommer det i køleskabet. Kompotten holder ca. en uge på køl. 

Hvis du er bekymret for holdbarheden af kompotten, kan du ryste 2 tsk atamon med 1 dl vand i glasset, så kompotten kan holde sig længere. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar