
Ingefær & appelsinsmåkager med hasselnødder
- 1-2 stor spsk revet ingefær
- skal revet fra 1-2 øko appelsiner
- 500 g hvedemel
- 375 g koldt saltet smør
- 500 gram fint rørsukker
- 1 tsk bagepulver
- 50 g grofthakkede hasselnødder
- ca. 2 æg
Bland hvedemel med bagepulver i en røreskål og tilsæt appelsinskal, ingefær, hakkede hasselnødder og smør i små tern. Rør indtil smørret er kørt ud. Nu tilsættes sukker og æg, og her skal dejen kun røres til den lige har samlet sig. Hvis der æltes for meget mister småkagerne deres sprøde struktur.
![]() |
Ingefær & appelsinsmåkager + Lakrids & tranebærsmåkager |
Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem til lange pølser med en diameter som en tyvekrone. Rul pølserne ind i bagepapir og kom dem i fryseren til dejen er rigtig hård.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og skær pølserne i ca. 1-1,5 cm imens de stadig er kolde og hårde. Læg dem på en badeplade med lidt mellemrum og bag dem derefter i ca. 10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Kagerne holder sig allerbedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt.
Opskriften på Lakrids & Tranebærsmåkagerne er til at finde her.
Lækre småkager. Rigtig god kombination med ingefær og appelsin synes jeg.
SvarSletMed venlig hilsen Dorthe/ www.madabc.dk