Budskabet med pakken var at skabe en nyfortolkning af den traditionelle risengrød lavet på hvide ris. Da vi begge er ret så ihærdige grødspisere, var denne opgave lige noget for os. Som noget forholdsvis nyt har Urtekram dette år lanceret en fuldkornsgrødris, som gør at man kan lave en skøn klassisk risengrød og samtidig blive mæt på den helt rigtige måde. Juhu herfra! Men nu til eksperimentet, for i kassen var der ikke blot fuldkornsgrødris, men også et hav af tørrede frugter, nødder og søde sager, såsom deres meget lækre vildblomsthonning og rørsukker.
Grundgrøden
En almindelige grundgrød startes op med 1 del ris og 4 dele mælk. Det varierer ofte, hvor stor en portion der skal laves og derfor er ovenstående udgangspunkt godt i stedet for gram og dl mål. Start med at skyld risene godt og derefter kom ris og mælk i en gryde der bringes i kog. Derefter skal den blot stå og simre i ca. 75 min. Det er virkelig nemt at brænde en grød lavet med mælk på (ja det skete også for mig), så vær opmærksom på at den simre ved virkelig lav varme og ikke koger over.
TRE FORSLAG
Risengrød med ingefær, gulerod, vanilje, abrikos og bagte mandler
- 1 portion grundgrød
- 1-2 gulerødder
- 1/2 tsk revet eller stødt ingefær
- 4-5 tørrede abrikoser
- ovnbagte mandler
- en knivspids vaniljepulver fra urtekram
Grundgrøden røres op med 1-2 revet gulerødder og 1/2 tsk ingefær og koges ind til grød.
Risengrød med appelsinskal/saft & kanel/kardemomme strøsukker
- Grundgrøden
- ca. 1 spsk appelsinsaft
- 1 tsk appelsinskal
- rørsukker
- kanel
- en knivspids kardemomme
Når grundgrøden er kogt røres grøden op med frisk appelsinsaft, appelsinskal.
Til sidst blandes rørsukker, kanel og en knivspids kardemomme og strøs over grøden.
(Hvis sæsonen ellers var til det ville friske blåbær gøre underværker)
Risengrød med frisk æble, bagte hasselnødder, vildblomsthonning og kardemomme
- Grundgrød
- et æble skåret i tern
- en håndfuld bagte hasselnødder
- vildblomsthonning
- 1 knivspids kardemomme
Imens grøden koges, bages en håndfuld hasselnødder i ovnen. De skal bages indtil skallerne løsner sig og bliver lidt mørke. Når nødderne er kølet af, kan skallerne smuldres af.
Hvor er det nogle spændende alternativer til den almindelig grød - på den måde kan man jo (ligesom nisser) spise grød hver dag i december måned :-)
SvarSletJa fik selv min ellers ikke så grødglade mor til at spise det med nydelse. Hun spiste det gerne som morgengrød, men det bliver vist en af de morgener, hvor tid ikke er en mangel :-)
SletMan må spise grød lige så ofte man har lyst ifølge min verden.
//Camilla
det må prøves! toplækkert.
SvarSletGør endelig det linda! Alle er præget af lidt efterår og et lille strejf af jul - urtekrams fuldkornsris gør også at det mætter mere og får en mere nøddeagtig smag. Glæder mig til at høre nærmere om forsøget!
Slet/Camilla
Waw.... Hvor har du mange gode opskrifter og forslag.
SvarSletGlæder mig til at følge dig og din blog fremover.
Tak og rigtig god dag