Det er sundt, billigt at lave og så smager det top-godt. Det er selvfølgelig byens bedste blomkålsmos jeg mener. Jeg har aldrig været den helt store kartoffelmos-fan, men denne mos overgår de gule rodfrugter gange ti. Blomkålsmosen går perfekt sammen med en ovnbagt kylling med friske krydderurter (rosmarin, timian mm.) & citron eller et godt stykke fisk.
Byens bedste blomkålsmos
- 1 stort blomkål
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- salt og peber
- frisk timian
- grøntsagsbouillon
Tænd ovnen på 220 grader og find en bageplade med et stykke bagepapir frem. Skær blomkålen i små stykker og derefter løget i skiver. Fordel blomkålen, løget og 2 fed hvidløg på bagepladen og bag det i ovnen til det hele bliver let gyldent. Det tager omkring 15 minutter. Når blomkålen er færdig kommes det hele ned i en blender og blendes med salt, peber, frisk timian og en lille smule grøntsagsbouillon + en lille sjat god ekstraolivenolie. Det hele blendes til en skøn mos og serveres med det samme.
ps. et lille billede af en ret med den gode mos
| Ovngrillet kylling med krydderurter, gremolata og blomkålsmos mhm! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar