tirsdag den 15. maj 2012

Opdateret Øllebrød med Rabarberkompot


Kender du Green Kitchen Stories? Hvis ikke, så skylder du dig selv at tage et kig på deres lækre madblog. Jeg falder altid i stime over deres kreativitet og evne til at trylle med frugt og grønt.  Filosofien bag er vegetarisk, sund og naturlig, og derfor finder du heller mange forarbejdede ingredienser i deres opskrifter.

I forgårs modtog jeg et feed på deres nyeste indlæg, Rye, Rhubarb & Beer Porridge, og så var jeg fortabt. Jeg måtte have! Og sådan gik det til, at mandagens aftensmåltid blev suppleret af let og sund "øllebrød" med rabarberkompot og vaniljerørt tyrkisk yoghurt og ristede mandler. Jeg lænede mig trygt op af deres opskrift med ganske få modifikationer. Det smagte fantastiskt og jeg glæder mig allerede til at spise resterne til morgenmad :-) 

(Læg i øvrigt mærke til Luise og Davids bedårende lille datter i lyserødt skørt og grønne gummistøvler. How cute is that!)


"Øllebrød"
- 2 kopper ruggryn
- 3 kopper vand
- 1,5 kop hvidtøl
- 6 hakkede svesker
- 1 flækket vaniljestang
- et nip salt

Det hele blandes i en gryde og bringes forsigtigt i kog. Sænk varmen og kog videre under omrøring i 5-7 minutter.

Rabarberkompot
- 4 stængler rabarber
- 1 æble
- 2 spsk honning
- 1/2 flækket vaniljestang.

Rabarbere skæres i skiver og æblet i små tern. Alt kommes i en gryde og bringes langssomt i kog. Sænk varmen og rør jævnligt, men forsigtigt i gryden. Kompotten er færdig efter knap 10 min. Pas på den ikke koger ud!6 kommentarer:

 1. Ih det ser godt ud! Jeg må se, om jeg kan overbevise manden om det samme :)

  // Julie

  SvarSlet
  Svar
  1. - Ellers er du velkommen til "grød-brunch" i den nærmeste fremtid :-)

   Slet
 2. jeg kender den grønne mundvandsløbende madblog; og elsker den! jeres er altså også fristende fin. det her lyder lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det VAR lækkert - også morgenen efter, hvor jeg varmede grøden op igen. Og tak, fine Linda! Vi er også ret glade for din blog ;-)

   Slet
 3. Har netop selv opvarmet en omgang rabarberkompot :) så lækkert!

  www.itsmypassions.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan næsten ikke få nok rabarber, når de endelig kommer frem! Kompotten er også lækker kold som marmelade på brød og ost :-)

   Slet