onsdag den 28. december 2011

Grov porretærte med soltørrede tomat

Da der har været MEGET at se til i dag - skulle menuen gå hurtigt og være nem. Jeg smækkede denne tærte sammen, som både kan spises kold og varm. Vi har fået en lille hvalp, som skal passes + jeg rejser til berlin i morgen. Så i dag står menuen på grovtærte med porre, soltørrede tomat og skinke.


Grov tærtedej
- 150 g hvedemel
- 150 g groft mel (evt. groft spelt/kamut)
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl mælk
- en lille tsk salt
- 0,75 dl solsikke- eller rapsolie

Bland alle ingredienserne sammen til det bliver en lidt fast dej og kom den i en smurt tærteform. Lad dejen hvile i køleskabet i 1/2 time imens ovnen varmes op til 200 grader. Forbag derefter dejen i 15 min ved 200 grader. Lav imens fyldet.

Fyld
- 300 g hakkede porrer
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 fed hvidløg
- parmaskinke eller normal skinke i lidt store firkanter
- 25 g skåret soltørrede tomater 
- en god håndfuld parmesan ost til toppen
- salt og friskkværnet peber

Hak porrerne i små skiver. Derefter blander du æg, mælk, hvidløg, soltørrede tomater og skinke i en anden skål. Krydder med salt og peber. Når tærtedejen er bagt færdig kommer du porrerne op i tærtedejen og hælder dit fyld over. Drys til sidst lidt revet parmesan over og bag den i 30 min ved 200 grader.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar