mandag den 5. september 2011

Mageløse mandler med lakrids og hvid chokolade

Herhjemme står ugen på fødselsdagsforberedelser. Spisebordet bugner af absurde mængder nylavede hyldeblomstskumfiduser, Sara Bernhardt kagerne fylder fryseren, og et lille patentglas indeholder nedenstående mageløse mandler:  

Chokolade- og lakridsovertrukne mandler
- 250 g mandler
- 200 g hvid chokolade
- En lille smule Valrhona kakaopulver
- En noget større smule Lakridsrodspulver fx fra Natur Drogeriet

Mandlerne ristes i ovnen ved 175 grader til de får farve - ca. 8 min. Herefter skal de afkøles.

Chokoladen smeltes langsomt over vandbad. Når chokoladen er flydende røres en lille håndfuld mandler i den smeltede chokolade. Mandlerne fiskes forsigtigt op med pincet og lægges til tørring på bagepapir. Fortsæt sådan til alle mandler er overtrukne. Lad chokolademandlerne hvile til chokolade er stivnet tilpas til, at du kan røre ved dem, men stadig forme chokoladen lidt.

Tag en pose og hæld en god mængde lakridspulver og en smule kakao heri. Lakridspulver er klart kakao overlegen i min verden, og det bar forholdet præg af. Tag forsigtigt mandlerne styk for styk af bagepapiret, form evt. chokoladen lidt, så mandlerne tager sig godt ud og læg dem i posen med pulveret. Ryst posen godt, og mandlerne er klar til fortærring!   

2 kommentarer:

  1. MUMS! Det lyder som en skøn fristelse! Hvid chokolade og lakrids er jo de bedste smagsmæssige legekammerater!

    SvarSlet
  2. Legekammerater lige efter min smag :)

    SvarSlet