Gode gulerodsboller
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(14 stk.)
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1 dl koldpresset rapsolie
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 300 g groft speltmel
- 500 g hvedemel
Efter hævning:
- 2 æg
- 200 g revne gulerødder
- 100 g solsikkefrø
- 1 æg til pensling
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen. Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(14 stk.)
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1 dl koldpresset rapsolie
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 300 g groft speltmel
- 500 g hvedemel
Efter hævning:
- 2 æg
- 200 g revne gulerødder
- 100 g solsikkefrø
- 1 æg til pensling
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen. Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225 grader i ca. 15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar