søndag den 15. maj 2011

Vanilje cupcakes med lime/kokos topping


Vanilje cupcakes
  • 110 g stuetempereret smør
  • 225 g rørsukker, helst mørk
  • 2 store æg
  • 275 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 120 ml mælk
  • kornene fra 1 god vaniljestang

Forvarm ovnen på 160 grader og kom 12 papirs forme i en muffinsform. Bland smør og sukker godt i en mixer indtil det bliver en hvid masse (ca. 3-5 min). Rør så ét æg i af gangen.

Kom nu 1/3 af melet i massen og rør godt. Kom derefter 1/3 af mælken blandet op med vaniljekornene i dejen og rør igen. Gentag dette til alt melen og mælken er brugt.

Kom dejen i papirsformene og fyld kun ca 2/3 af formene ud, så der er plads til de kan hæve. Bag dem omkring 25 min indtil de er hævet og har fået en fin gyldenbrun farve på toppen.

Kokos/lime frosting
  • 60 g usaltet smør, stuetempereret
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 250 g flourmelis
  • kokosmel til pynt på toppen
  • eller kom lidt i frostingen

Rør smøret og flourmelisen sammen og kom limesaften i lidt efter lidt. Kom toppingen på de afkølede kager og drys lidt kokosmel på toppen. Kom evt. også lidt friske bær på. Velbekommen!

2 kommentarer:

  1. De smager smadder skønt! Kan kun anbefale at gå i gang med dem :-)

    SvarSlet