Vanilje cupcakes
- 110 g stuetempereret smør
- 225 g rørsukker, helst mørk
- 2 store æg
- 275 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 120 ml mælk
- kornene fra 1 god vaniljestang
Forvarm ovnen på 160 grader og kom 12 papirs forme i en muffinsform. Bland smør og sukker godt i en mixer indtil det bliver en hvid masse (ca. 3-5 min). Rør så ét æg i af gangen.
Kom nu 1/3 af melet i massen og rør godt. Kom derefter 1/3 af mælken blandet op med vaniljekornene i dejen og rør igen. Gentag dette til alt melen og mælken er brugt.
Kom dejen i papirsformene og fyld kun ca 2/3 af formene ud, så der er plads til de kan hæve. Bag dem omkring 25 min indtil de er hævet og har fået en fin gyldenbrun farve på toppen.
Kokos/lime frosting
- 60 g usaltet smør, stuetempereret
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 250 g flourmelis
- kokosmel til pynt på toppen
- eller kom lidt i frostingen
Rør smøret og flourmelisen sammen og kom limesaften i lidt efter lidt. Kom toppingen på de afkølede kager og drys lidt kokosmel på toppen. Kom evt. også lidt friske bær på. Velbekommen!
De ser spændende ud :-)
SvarSletDe smager smadder skønt! Kan kun anbefale at gå i gang med dem :-)
SvarSlet