Det kræver dog lidt over et døgns tålmodighed, hjælp fra min elskede røremaskine og følgende ingredienser:
Til omtrent 12 stk.
6 1/2 dl vand
1 dl yoghurt natural eller tykmælk
10 g gær
700 g hvedemel
300 g rugmel
30 g havsalt
Rapsolie
Dag 1
Hæld vand og yoghurt i røreskålen, og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel og lad røremaskinen gøre det hårde arbejde de næste 10-12 minutter. Dejen er færdigæltet, når den i følge Hr. Meyer består "glutenprøven". Dvs. dejen skal kunne strækkes helt ud til den bliver så tynd, at du kan læse avis igennem - uden den går i stykker.
Kom dejen i en bøtte smurt med lidt rapsolie, så dejen ikke hænger i, og dæk til med film. Lad dejen koldhæve i køleskabet i 24 timer.
Dag 2
Vend dejen ud på et bord let drysset med mel. Skær den ud i 12 rustikke stykker, form rektangulere boller og tryk dem let flade. Kom bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve 1 time på køkkenbordet.
Bag bollerne ved 225 grader i ca. 12 minutter, til de er sprøde og gennembagte, og lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar