lørdag den 4. august 2012

Bagt torsk med rucola topping og bagte knoldselleri & kartoffel fritter

Jeg eeeeelsker knoldselleri og specielt knoldselleri-fritter! Desværre er sæsonen for knoldselleri ikke på sit højdepunkt lige nu. Nogle er heldige at at have en god grønthandler i nærheden, men jeg måtte lede længe. Da sellerien var lidt lille og ikke mindst dyr, spædte vi fritterne op med lidt kartofler. Til fritterne kom der bagt torsk og en lækker rucola topping med oliven, kapers og hvidløg.


Rucola topping
- 1 bakke rucola
- 60 g sorte oliven u. sten (ellers udsten dem selv)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk kapers
- peber

Udover toppingen 
- 1 knoldselleri
- 4 store bagekartofler
- 1-2 pakker torskefiletter
- ekstra jomfru olivenolie
- salt + peber

Retten er faktisk utrolig simpel og nem at gå til og jeg er efterhånden blevet mere overbevist om, at simpel mad ofte også er god mad.

Knoldsellerien ordnes/skrælles og skæres i lidt store fritter (de har det med at svinde ind, når de bliver bagt). Det samme gøres med kartoflerne. Ryst fritterne i en pose med lidt olivenolie i salt og kom dem i en forvarm ovn på 250 grader i ca. 25 min.

Imens gøres rucola toppingen klar. Så nemt som det kan være hakkes alle ingredienser blot sammen og gøres klar til at toppe torsken.

Nu kommer det mest avancerede i denne ret. Ovnen skrues ned på på 200 grader og torsken bages i ca. 8-10 min, så bliver den ikke tør. Lad fritterne være i ovnen sammen med torsken. Når det hele er færdig kommes fritterne nederst, torsken oven på fritterne og det hele toppes med den gode topping. Lidt balsamico til sidst er også værd at prøve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar