fredag den 22. juni 2012

Grøn sommerfrittata med ærter, bønner og broccoli


Kender du Hugh Fearnley-Whittingstall, bedre kendt som manden bag River Cottage? Hvis ikke, så skulle du måske tilbringe lidt mere tid på DR2 ;-)

Kæresten min er mindst ligeså glad for mad, som jeg er og han råber henrykt hver gang Hugh toner frem på skærmen. Af samme årsag fik mindstepigen, som stadig befinder sig trygt i min mave, den brilliante idé, at hendes far skulle begaves med hans kogebog "River Cottage - Veg everyday" på selveste fars dag. Bogen er fantastisk, faderen blev endnu engang henrykt og den vegetariske kreativitet er i den grad højnet her i hjemmet.

Forleden testede jeg opskriften på "Frittata with summer veg". Den er nem, relativt simpel og smager i min optik præcis som en let "sommer frittata" bør smage. Her er opskriften, som jeg lavede den, med udgangspunkt i den originale.


Sommer Frittata 
(til 4-6 personer)
- 400 g nye kartofler
- 300 g "grønne" grøntsager; jeg brugte ærter, grønne bønner og broccoli. Asparges ville også være fabelagtige i!
- 2 nye løg, hakkede.
- 1 håndfuld hakket purløg
- 7 store æg fra glade høns
- Olivenolie
- salt & peber

Rens kartoflerne og skær dem i skiver på 1/2 cm. Put dem i en stor pande (uden teflon!) og dæk dem med rigeligt vand tilsat lidt salt. Bring vandet i kog. Imens klargøres grøntsagerne, som sagtens kan være fra frost, og skæres i mundrette stykker. Når vandet koger, tilsættes grøntsagerne og varmen sænkes. Lad det hele simre under svag varme i 5 minutter til også kartoflerne er færdigkogte. Dræn for vandet og sæt kartofler og grønt til side.

Forvarm din ovn til 180 grader. Opvarm lidt olie i en stor "slip-let" pande, som kan tåle at komme i ovnen. Brun løgene under medium varme til de er søde og bløde i små 5 minutter. Tilføj derefter grøntsagerne, kartoflerne og den hakkede purløg. Bland det hele på panden og sænk varmen. 

Pisk herefter æggene godt og krydder med salt og peber. Hel æggemassen over grøntsagerne på panden og lad den sætte sig til den er omtrent 2/3 færdig, men stadig "våd" på toppen. Herefter sættes hele panden i ovnen og steger videre til frittata'en er helt færdig. Det kan tage alt fra 5-15 minutter. Hav tålmodighed, da den hellere tåler lidt for meget end lidt for lidt. 

Lad frittataen køle en smule før den evt. flyttes over på et fad ganske forsigtigt og serveres. 

Vi spiste salat og ærtepure til den første aften, mens den var lun. I går fik spiste vi resterne køleskabskold med frisk rugbrød, lidt bacon og sennep. Begge dele kan anbefales.

2 kommentarer:

  1. Mums, hvor ser det lækkert ud. Den må jeg straks prøve!

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt at høre! Den er perfekt, som et nemt sommermåltid :-)

      Slet