søndag den 6. maj 2012

Gulerodsbanankage og yoga søndag


3 brune bananer i min frugtskål - temmelig trætte, ligesom mig. Jeg kom dog frem til en løsning på begge dele. Bananerne kom i en herlig kage og jeg tog mig 1 1/2 times yoga event for at rette op på min noget så sløve krop.

Kagen fandt jeg hos Sarah, som har den fineste blog og som jeg med fornøjelse bladrer igennem et par gange om ugen til lidt daglig inspiration. Da jeg var fast besluttet på at bananerne skulle bruges i en kage, fandt jeg denne dejlige kage, hvor sukker var erstattet med banan, dadler og rosiner. Ikke dårligt i mine øre, da jeg er stor fan af alle 3 ting og hermed var det bestemt hvad de 3 trætte bananer skulle bruges til. Jeg må dog erkende at kagen alligevel fik et sukkerkick i form af en lækker glasurtopping - det er altså bedst!

Sarah's gulerodsbanankage 
- 250 g fuldkornsmel
- 2 1/2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 3/4 tsk fint havsalt
- 3 modne bananer
- 115 g smeltet smør
- 8 hakkede dadler
- 3 medium gulerødder revet
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld kokosmel
- 65 g yoghurt naturel
- 2 æg
- 1 håndfuld hakkede valnødder (evt. erstattes med hasselnødder etc.)

Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir i en medium bradepande.
Bland mel, bagepulver, kanel, hakkede valnødder og salt sammen i en skål.
I en anden skål moses bananerne og blandes med revet gulerod, rosiner, smeltet smør, kokosmel og dadler. Derefter tilsættes de to æg og yoghurten til banan/gulerods "dejen" og melblandingen røres i, men kun lige så dejen hænger sammen. Der skal ikke røres for meget.

Kom dejen i bradepanden og giv kagen omkring 50-70 min alt efter kagens tykkelse. Man bliver nødt til at holde lidt øje med kagen og et godt tip er at stikke med en tandstik eller strikkepind i midten af kagen, for at se om den er bagt færdig.


3 kommentarer:

  1. yoga og gulerodsbanankage - jeg er vild med det, camilla:)

    SvarSlet
  2. Sådanne søndage burde man have mange flere af ja - søde linda!

    SvarSlet
  3. Jeg glæder mig sådan til at skulle bage den kage. Har nemlig gået og grublet over hvad jeg skulle stille op -Ella vil have banankage og Oskar gulerodskage. Og nu har jeg endelig en løsning. Tak piger. Hilsen kim 30 ;-)

    SvarSlet