lørdag den 12. maj 2012

Bananboller m. müsliHvis jeg skal være ærlig er jeg oftest mest til langtidshævet brød, da det giver brødet en helt speciel smag og ikke mindst luftighed. Der kommer dog tider, hvor det kan være ganske rart at det ikke tager flere dage at bage nogle gode morgenboller - hertil kommer denne dejlige opskrift som jeg fandt på Lones blog. De er sunde og gode til morgenen eller et mellemåltid.


Bananboller med müsli
- 2 1/2 dl kernemælk
- 1 pakke gær
- 2 mosede modne bananer
- 2 1/2 dl A38/yoghurt naturel
- 150 g havregryn
- 50 g branflakes (gerne med massere af fiber)
- 100 g rosiner
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- en stor håndfuld hakkede nødder - (hasselnødder er et godt bud)
- ca. 100 g fuldkornsmel (evt. kamut eller fuldkornhvede)
- 400-450 g hvedemel

Opløs gæren i kernemælken. Mos 2 bananer og rør dem op med din A38/yoghurt naturel, hvorefter du kommer bananblandingen i kernemælken. Tilføj honning og salt og kom havregryn, blanflakes, rosiner og nødder i blandingen og rør godt. Det er nemmest i en køkkenmaskine, hvis man ejer sådan en - ellers må man bruge lidt kræfter i hånden. Kom melet i lidt for lidt til dejen er sammenhængende men stadig klistret. Den må endelig ikke blive for hård, så hæver bollerne ikke!

Lad dejen hæve i 1 time. Efter en time tændes ovnen på 200 grader. Form dejen til boller - du kan enten bruge en ske til at forme dem forsigtigt. Så mister de ikke deres luftighed. Ellers kan du bare forme dem forsigtigt. Lad bollerne hæve yderligere 30 min med en viskestykke over.

Når ovnen er varm kommes bollerne i ovnen i ca. 15-20 min til de har fået en god gylden farve og viola - fantastiske morgen-/mellemmåltids boller!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar