fredag den 6. april 2012

Langfredag - dejlig lang, som jeg bedst kan lide mine fredage!


Min langfredag i billeder. En sommerlig smuk citrussalat til brunch i morgen, koldhævede surdejsbolledej også til morgenstunden, vand med frisk mynte, hvilket er lidt sommerligt og min all time favourite salat - Salad Chévre Chaud, som denne gang er inspireret af Louisa Lorangs bog "Vild med grønt", hvis opskrifter jeg er ret så tosset med. Denne gang får i opskriften på en af mine livretter!

Salad Chévre Chaud 
- blandet frisk salat (salatmix)
- 1/2 avocado
- en lille håndfuld rosiner
- honning/citron marinerede valnødder
- ovnristede brød med gedeost

Drøngod dressing til at vende salaten i:
- 1/2 fed presset hvidløg
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk balsamico
- 4 spsk ekstra oliven olie
- salt og peber

Brødene er ikke spor svære at lave. Skær ca. 3-4 små skiver brød (ikke nødvendigvis nybagt) og rist dem i ovnen på 200 grader. Når de er let ristede tages de ud, smøres med olivenolie på den ene side og du ligger, hvis du ligesom mig elsker gedeost, en stor skive på det ristede brød. Kom brødene ind i ovnen igen og hvis ovnen har en grill funktion anvendes den til gedeosten har fået en let gyldenbrun farve på overfalden.

2 kommentarer:

  1. mmmh, hvor lækkert. det lyder friskt og sundt - lige hvad man trænger til. dejligt at i stadig er herinde:) her er så hyggeligt.

    SvarSlet
  2. Tak, fine Linda! Nogen gange bliver man overhalet inden om af livet, og det kan godt tage pusten lidt fra én :) Vi burde dog være oppe og køre igen nu, men fremover vil der nok komme en lidt bredere skare af indlægstyper. Håber du fremover vil finde bloggen hyggelig og fortsat besøge os!

    SvarSlet