mandag den 25. juli 2011

Smagfuldt italiensk brød

Når solen ikke rigtig vil kigge forbi og regnen melder sig, er hjemmebag et hyggeligt projekt, som kan klares indenfor. Denne gang blev jeg inspireret af rejser og dette brød har taget turen fra italien.

Brød med rosmarin, sorte oliven og kartofler
- 475 g kartofler i tern
- 4 dl mælk
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 tsk groft salt
- 2 spsk finthakket frisk rosmarin
- 1 dl grofthakkede sorteoliven
- ca 1 kg mel (helst den fine af slagsen. Jeg brugte 600 g hvedemel, 250 g italiensk groft hvedemel og 150 g italiensk durummel)

Kog katoffelternene i mælken under låg i ca. 8-10 min. Tag derefter låget af og kog til halvdelen af mælken er kogt ind. Lad kartoffelmælkeblandingen køle godt af til du kan stikke en finger i blandingen. Mos blanding en smule. Jeg syntes personlig, det er lækkert med lidt bid i.

Opløs gæren i vandet og bland derefter kartoffelblandingen i. Kom rosmarin, salt og oliven i og hæld melen i lidt efter lidt. Ælt dejen rigtig godt. Det er dejligt nemt, hvis man har en køkken hjælper ( kitchen aid), som hjælper en med at ælte dejen godt og skabe en masse lufthuller i den, uden at få dej udover det hele. Lad dejen stå tildækket ca. 1 time.

Find to bageplader frem og form enten dejen som brød eller som boller. Dejen kan godt være lidt klistret og svær at arbejde med, men det kræver bare lidt øvelse og koncentration. Lad bollerne/brødet hæve til dobbelt størrelse og drys så med lidt mel for det lidt rustikke udseende. Bag ved 200 grader i ca. 30 min, det kommer lidt an på om det er brød eller boller du har valgt at lave. Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. uhmn lækkert! Jeg elsker kartofler og oliven i brød - vil helt sikkert teste denne og smutte en tur til Italien i tankerne =)

    SvarSlet
  2. Det lyder dejligt, du kan glæde dig! Og så holder det sig endda også frisk og fugtigt i et par dage. God fornøjelse Marian!

    SvarSlet